Efteling 't Gemack CWS sanitaire beleving

Sanimood, Efteling en CWS

De betovering van de Efteling, ook in de sanitaire ruimtes

Als grootste attractiepark van Nederland weet de Efteling elke dag weer een plekje in de harten van haar bezoekers te veroveren. Want denk je aan beleving, dan denk je aan de Efteling. In deze betoverde wereld kun je dagelijks de meest wonderlijke attracties en sprookjes beleven. Die beleving is nu in nog meer toiletten terug te zien.

Bij Droomvlucht komt de betovering van de bossen tot leven door de wandbekleding te voorzien van fleurige bladeren en de handdoekdispensers te airbrushen met vrolijke silhouetten van elfjes. Ook zijn de sanitaire ruimtes van de attractie Fabula zo vormgegeven dat ze helemaal overeenkomen met de levendigheid van deze locatie. Naast deze attracties mocht Sanimood ook voor de sanitaire ruimtes van ’t Gemack en Fata Morgana een totaalbeleving maken. Alle ontwerpen zijn harmonieus afgestemd op de omgeving zodat de bezoekers zelfs op het toilet kunnen genieten van de unieke sfeer van het park.

Teamwork makes the dream work

Om deze beleving te kunnen realiseren, hebben we onder andere samengewerkt met onze partner CWS en de ontwerp-afdeling van de Efteling. We zijn de bestaande toiletruimtes nagegaan en hebben gekeken hoe we deze konden verbeteren met dezelfde liefde voor detail die de Efteling heeft. Hierna hebben we per attractie een aangepast ontwerp gemaakt dat helemaal past bij de omgeving. Samen met de technische dienst hebben we onze duurzame panelen bevestigd.

Onze partner CWS heeft een kers op de taart geleverd met haar handdoekdispensers, zeepdispensers en toiletpapierhouders. Waar nodig hebben we deze producten gepersonaliseerd zodat ze helemaal bij de ruimte pasten. Zelfs de spiegels en lampen zijn in de sanitaire ruimtes helemaal in het thema van de attractie.

Alles gaat lang en gelukkig mee

De muren van de toiletgroepen zijn niet alleen sfeervol, maar ook duurzaam, krasvast en snel schoon te maken. Zo kunnen ze tegen een stootje en bevatten ze antibacteriële coating zodat ze hygiënisch zijn en extra lang meegaan. Door het gladde oppervlak zijn de muren ook binnen een handomdraai schoon. Hierdoor kan de huishoudelijke dienst efficiënter werken en gebruiken ze maar liefst 30% minder schoonmaakmiddelen.

En er is niet alleen goed over de wandbekleding nagedacht, maar ook over het overige meubilair. Zo heeft Sanimood enkel LED verlichting in deze toiletgroepen gebruikt en zijn er hier ook dichte toilethokjes geïnstalleerd om geluidsoverlast tegen te gaan. De inbouwreservoirs van de toiletten zijn waterbesparend en de urinoirs zijn watervrij. Dit alles maakt het voor Efteling mogelijk om een fijne en duurzame omgeving aan haar bezoekers te bieden. Zo kunnen zij nog lang en gelukkig van het mooiste attractiepark van Nederland genieten.

Bekijk onze successen

Laat je overtuigen door onze expert

Wil je weten wat de kracht van Sanimood is en wat we voor jouw sanitaire voorzieningen in petto hebben? Er is niemand die je dat zo goed kan vertellen als een van onze experts!