Sanimood, Efteling en CWS

De magie van de Efteling; nu ook te beleven in de sanitaire ruimtes

Als oudste en grootste attractiepark van Nederland weet de Efteling elke dag weer een plekje in de harten van haar bezoekers te veroveren. Want denk je aan beleving, dan denk je aan de Efteling. In deze betoverde wereld kun je dagelijks de meest wonderlijke attracties beleven. En deze beleving komt sinds kort ook terug in de toiletten van het park.

Bij Droomvlucht komt de magie van de betoverende bossen tot leven door de wandbekleding te voorzien van fleurige bladeren, en de handdoekdispensers te airbrushen met vrolijke silhouetten van elfjes. Ook zijn de sanitaire ruimtes van het rijk van Fabula zo vormgegeven dat ze helemaal overeenkomen met de levendigheid van deze locatie. Naast deze attracties mocht Sanimood ook voor de sanitaire ruimtes van ’t Gemack en Fata Morgana een totaalbeleving maken. Alle ontwerpen zijn harmonieus afgestemd op de omgeving zodat de bezoekers zelfs op het toilet kunnen genieten van de unieke sfeer van het park.

Teamwork makes the dream work

Om deze beleving te kunnen realiseren, hebben we onder andere samengewerkt met onze partner CWS en de designafdeling van de Efteling. We zijn de bestaande toiletruimtes nagegaan en hebben gekeken hoe we deze konden verbeteren met dezelfde liefde voor detail die de Efteling heeft. Hierna hebben we per attractie een ander ontwerp gemaakt dat helemaal paste bij de omgeving. Samen met de technische dienst hebben we onze duurzame panelen bevestigd. Ook zij wierpen nog even een blik op de gemaakte keuzes zodat het helemaal overeenkwam met de huisstijl en sfeer.

Onze partner CWS heeft een kers op de taart geleverd met haar handdoekdispensers, zeepdispensers en toiletpapierhouders. Waar nodig hebben we deze producten gepersonaliseerd zodat ze helemaal bij de ruimte pasten. Zelfs de spiegels en lampen zijn in de sanitaire ruimtes helemaal in het thema van de attractie.

Alles gaat lang en gelukkig mee

De muren van de toiletgroepen zijn niet alleen sfeervol, maar ook duurzaam, krasvast en snel schoon te maken. Zo kunnen ze tegen een stootje en bevatten ze antibacteriële coating zodat ze hygiënisch zijn en extra lang meegaan. Door het gladde oppervlak zijn de muren ook binnen een handomdraai schoon. Hierdoor kan de huishoudelijke dienst efficiënter werken en gebruiken ze maar liefst 30% minder schoonmaakmiddelen.

En er is niet alleen goed over de wandbekleding nagedacht, maar ook over het overige meubelair. Zo heeft Sanimood enkel LED verlichting in deze toiletgroepen gebruikt en zijn er hier ook dichte toilethokjes geïnstalleerd om geluidsoverlast tegen te gaan. De inbouwreservoirs van de toiletten zijn waterbesparend en de urinoirs zijn watervrij. Dit alles maakt het voor Efteling mogelijk om een fijne en duurzame omgeving aan haar bezoekers te bieden. Zo kunnen zij nog lang en gelukkig van het mooiste attractiepark van Nederland genieten.

Bekijk onze successen

Laat je overtuigen door onze expert

Wil je weten wat de kracht van Sanimood is en wat we voor jouw sanitaire voorzieningen in petto hebben? Er is niemand die je dat zo goed kan vertellen als een van onze experts!