Toiletinspiratie: tips en tricks voor jouw toiletruimtes

Dé tips en tricks voor jouw toiletruimte

Bij het vormgeven en inrichten van toiletruimtes is het van belang om je niet te laten leiden door trends. Portugese tegels tegen de wand lijken heel leuk, maar hier raak je op den duur op uitgekeken. En vergeet ook het hygiënische aspect niet: de voegen tussen tegels zijn perfecte broedplaatsen voor bacteriën. Bij Sanimood hebben we dé tips en tricks voor jouw toiletruimtes.

Duurzaamheid op 1

Wanneer je op het punt staat om de toiletruimtes in je pand onder handen te nemen, is duurzaamheid één van de eerste en belangrijkste dingen om aan te denken. De wereld waar we in leven vraagt om meer bewustzijn en daar speelt Sanimood natuurlijk graag op in. Met recyclebare materialen die goed tegen een stootje kunnen, heb je tientallen jaren plezier van je toiletruimte. Daarnaast kun je natuurlijk ook verduurzamen op het toilet door gebruik te maken van LED verlichting en waterbesparende toiletten. 

Benieuwd hoe we voor jouw duurzame toiletruimtes kunnen realiseren? We sparren graag met jou en laten je zien wat de verschillende mogelijkheden zijn in een adviesgesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Toiletruimtes in lijn met jouw merk

Niet meegaan in trends is de belangrijkste tip die we je kunnen geven. Trends gaan voorbij en hebben daarom ook geen duurzaam karakter. Onze tip: zorg ervoor dat de beleving bij jou op het toilet overeenkomt met die van de rest van je pand en je merk. 

Zo hebben we bijvoorbeeld in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag een toiletruimte mogen bouwen waarbij we afbeeldingen van boeken op de wanden hebben geplaatst. Dit is een stuk hygiënischer dan witte tegels doordat er niet gevoegd hoeft te worden én tevens in lijn met de bibliotheek. Het draagt bij aan een positieve beleving voor bezoekers en medewerkers en laten we eerlijk zijn: het is ook een stuk leuker om naar te kijken dan de standaard witte tegel. 

Prikkel alle zintuigen

Als laatste tip: zorg niet alleen voor een toiletruimte die er leuk uit ziet en duurzaam is, maar maak het toiletbezoek ook echt zo aangenaam mogelijk. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om (rustgevende) muziek af te spelen in toiletruimtes en om met automatische geurverspreiders te zorgen voor een frisse en aangename geur op het toilet. Wel zo prettig dachten we zo! 

Wil jij je toiletruimtes onder handen nemen en ben je benieuwd hoe we bovenstaande tips in de praktijk brengen? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je inspireren door onze succesvol afgeronde projecten.