Optimale toiletbeleving: hoe pak je dat aan?

Een optimale toiletbeleving = geen overbodige luxe.

Als je je best hebt gedaan om je pand mooi in te richten en een fijne sfeer te creëren, is het belangrijk om deze beleving door te trekken in de kleinste kamertjes van je hele pand. Inderdaad, het toilet. Dit is iets wat je snel geneigd bent om te vergeten of te verwaarlozen, maar bedenk dat het toilet een ruimte is die heel vaak wordt bezocht: ook al ontvang je bezoek maar voor een meeting van een uurtje. Mensen hebben in de auto gezeten om jou te bereiken en willen daarom even snel gebruik maken van het toilet, of willen na de meeting met twee bakken koffie nog wel even gebruik maken van het toilet voordat ze weer terug de auto in stappen. 

Prikkel de zintuigen

Bij Sanimood zijn we gespecialiseerd in het bouwen van hygiënische en duurzame toiletruimtes die een unieke beleving meebrengen. We prikkelen de zintuigen op het toilet en zorgen ervoor dat het toilet niet alleen altijd fris ruikt, maar dat de gebruiker ook wordt meegenomen in het verhaal dat er op je toilet wordt verteld. Dan hebben we het niet over de ludieke teksten die met watervaste stift op deuren worden gekalkt, maar over de full colour bedrukkingen die we op de wanden kunnen realiseren. 

Bij Eindhoven Airport hebben we bijvoorbeeld afbeeldingen van vakantieoorden en vliegtuigen in de toiletruimtes gemaakt om de beleving van het vliegveld door te trekken op het toilet. Bij IKEA hebben we de huisstijl doorgetrokken op het toilet en op die manier de ultieme beleving gecreëerd. 

Benieuwd wat we voor jouw toiletruimtes kunnen doen? We sparren graag met jou en laten je zien wat de verschillende mogelijkheden zijn in een adviesgesprek. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Optimale beleving op het toilet

Voor de optimale beleving op het toilet is het belangrijk om niet alleen te denken aan ‘het oog’, maar ook te zorgen voor een aangename geur. Maar vergeet vooral ook het geluid niet! Geluid doet onbewust ook heel veel. 

Bij Ziggo Dome hebben we bijvoorbeeld de optimale beleving neergezet door na te denken over belichting en muziek op het toilet. Als je uit een donkere concertzaal komt, wil je natuurlijk niet een ruimte vol tl-lichtbalken binnenlopen om naar het toilet te gaan. We hebben daar daarom met gedimd licht gewerkt en afbeeldingen van gitaren en microfoons op de wanden geplaatst. Met als finishing touch de mogelijkheid muziek af te spelen om zo de beleving compleet te maken. 

Wil jij ook een optimale beleving op het toilet? Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je inspireren door onze succesvol afgeronde projecten.