Waar nestelen de meeste bacteriën zich op het toilet?

Waar vind je de meeste bacteriën op het toilet?

Je bent nogal snel geneigd om te denken dat de toiletbril de plek is met de meeste bacteriën. Er zijn een hoop onderzoeken die inmiddels uitwijzen dat er plekken zijn waar veel meer bacteriën nestelen, zoals bijvoorbeeld een mobiele telefoon of het toetsenbord van je computer. Toch kan het toilet er ook wat van. 

Het sneeze effect op het toilet

Op het toilet verspreiden bacteriën zich razendsnel. Niet door slechte hygiëne, maar bij het doorspoelen van het toilet. Dankzij het zogenaamde ‘sneeze effect’ zijn er honderden minuscule druppeltjes die ervoor zorgen dat de bacteriën uit ‘de kleine en grote boodschap’ uit de pot omhoog komen en zich nestelen op de vloer, wanden en andere oppervlakken rondom het toilet. Wedden dat je hier op gaat letten wanneer je na het lezen van dit artikel naar het toilet gaat en doorspoelt?

Hoe houd je je toilet zo hygiënisch mogelijk?

Graag houd je je toilet natuurlijk zo hygiënisch mogelijk. Bij Sanimood hebben we hygiëne hoog in het vaandel staan. Zo hebben we de ouderwetse tegelvloeren en -wanden over boord gegooid en werken we enkel met gladde wanden en vloeren. Deze oppervlakken zijn dus veel gemakkelijker schoon te maken en zijn tevens behandeld met een speciale antibacteriële coating, zodat ronddwalende bacteriën geen kans maken om zich te hechten.

Wil jij meer aandacht besteden aan de hygiëne in de toiletruimtes van jouw pand of ben je van plan om je toiletruimtes te renoveren? We denken graag met je mee over ultieme hygiëne en een aangename beleving voor jouw gasten, medewerkers of bezoekers. Neem vrijblijvend contact met ons op of laat je inspireren door onze succesvol afgeronde projecten.