Mag ik het kleinste kamertje even bekijken?

Gemiddeld brengt iemand zo’n 43 uur per jaar door op het toilet. Thuis, op het werk, maar ook buiten de deur. Ook al is het toilet de kleinste ruimte in een huis of gebouw, het is tevens de plek waar de meeste bacteriën leven en daarmee de meest onhygiënische plek in je pand. En dan hebben we het niet over de toiletbril…

Bacteriën op het toilet

Er wordt vaak gedacht dat de wc-pot en de bril de meeste bacteriën zitten. Bij een vluchtige schoonmaakbeurt zijn dit dan ook de elementen op het toilet die even aangeraakt worden met een doekje. Echter schuilen bacteriën vaker op andere delen in het toilet. Denk hierbij aan de spoelknop, de kraan, de lampknop, de wanden en de klink van de deur.

Om te zorgen voor een hygiënisch toilet, is het belangrijk om bij veelvuldig gebruik dagelijks de hele ruimte te reinigen. Van wanden tot vloer, van deurklink tot toilet en alles wat er nog meer in de ruimte aanwezig is. Zorg er daarbij ook voor dat alles wat men met de handen aanraakt, extra goed gereinigd wordt.

Een hygiënisch toilet

Bij Sanimood hebben we dé oplossing voor een extra hygiënisch toilet. Zo ontwerpen we regelmatig voor diverse opdrachtgevers toiletruimtes die aan diverse hygiëne eisen voldoen. We maken gebruik van gladde wanden en vloeren waardoor bacteriën en geurtjes zich niet kunnen nestelen. We spreken daarom van een anti-bacteriële sanitaire ruimtes. 

Door te bouwen met zo min mogelijk naden en kieren, ontstaan er geen broednesten voor bacteriën in de toiletten die we ontwerpen. Ook hierdoor kunnen we met trots spreken van zeer hygiënische toiletten. 

Laat je overtuigen door onze expert

Ben je benieuwd wat zo’n hygiënische toilet precies inhoudt en wat de mogelijkheden zijn voor in jouw pand? Onze experts vertellen je er graag meer over!

Geef een reactie