Duurzaam bouwen van de sanitaire ruimte, wat betekent dat eigenlijk?

Duurzaamheid is een ‘trending topic’. Niet alleen in de bedrijfswereld, maar eigenlijk overal. Iedereen draagt zijn steentje bij om duurzamer te leven. Bij Sanimood werken we ook al sinds tijden op een duurzame wijze en met kwalitatieve, recyclebare materialen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er zit een duurzame gedachte achter. Wat houdt dat nu precies in, duurzaam bouwen van een sanitaire ruimte?

Op meerdere manieren duurzaam bouwen

Ook bij Sanimood zijn we bezig met verduurzamen en natuurlijk hoe we bij jouw bedrijf de toiletruimte kunnen verduurzamen. Duurzaam bouwen bestaat uit meerdere onderdelen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de complete sanitaire ruimte te vernieuwen, maar we kijken ook graag of er eventueel bepaalde delen of materialen hergebruikt kunnen worden. 

Moet de gehele sanitaire ruimte vernieuwd worden of beschikt jouw pand nog niet over een sanitaire ruimte? Dan gaan we op een duurzame manier aan de slag met bouwen. We bouwen namelijk met recyclebare materialen die tegen een stootje kunnen en daarnaast ook zeer makkelijk schoongemaakt kunnen worden. Geen voegen en tegeltjes, maar gladde wanden voor een strak uiterlijk en pure eenvoud. Naast duurzame materialen kiezen we ook om te bouwen met materialen die weinig energie verbruiken, zoals LED verlichting en waterbesparende toiletten. En dat alles bouwen we geheel PVC-vrij.

Bespreek de mogelijkheden met onze expert 

Benieuwd hoe jouw sanitaire ruimte verduurzaamd kan worden, of sta je voor een verbouwing en ben je benieuwd hoe deze zo duurzaam mogelijk aangepakt kan worden? We vertellen je graag meer hierover en leggen je uit hoe we op een zeer hygiënische manier zorgen voor een prettige toiletbeleving voor jouw medewerkers, klanten en bezoekers.