Een schone WC is van invloed op de beleving

In de categorie open deuren, hebben we er nog eentje voor je: een schoon toilet zorgt ervoor dat je een toiletbezoek als een stuk aangenamer ervaart dan wanneer het toilet niet schoon is. Helaas heb je niet in de hand hoe een toiletgebruiker de ruimte achterlaat, maar waar je zelf wél invloed op hebt is hoe de sanitaire ruimtes gebouwd zijn en in hoeverre het mogelijk is om een toilet hygiënisch en schoon te houden. Bij Sanimood zijn we hierin gespecialiseerd en zorgen we dus ook voor de beste ervaring in een sanitaire ruimte.

Welke elementen bepalen de beleving op het toilet?

Er zijn diverse factoren die bepalend zijn voor de beleving op het toilet. We noemen de belangrijkste elementen waar jij (samen met Sanimood) invloed op kunt uitoefenen.

Uitstraling

Uiteraard is de uitstraling van je sanitaire ruimte bepalend voor de beleving: heb je een oubollige tegeltjeswand met donkere voegen of een prachtige muurprint die aansluit op de rest van de beleving in je pand? 

Je ziet heel vaak dat restaurants, kantoren of winkelpanden hun werkruimte vernieuwen en volledig voorzien van een nieuwe, moderne uitstraling. Vaak wordt er tot in de puntjes nagedacht over hoe de ruimt eruit moet zien, maar wordt er weinig tot geen aandacht besteed aan het toilet. Zó zonde. Jouw klanten, werknemers of bezoekers zullen ook gebruik maken van het toilet. Wanneer zij helemaal opgaan in de beleving van de (nieuwe) moderne ruimte en vervolgens op het verouderde toilet aankomen, zal dit zorgen voor een verstoring van het gevoel dat zij daarvoor hadden. Jammer, want ze waren zo enthousiast over je nieuwe inrichting en de toon die je daarmee hebt gezet.

Geur

Geur is daarnaast ook een heel bepalende factor voor de beleving op de WC. Nu heb je daar beperkte invloed op: in sommige gevallen heb je pech en is er nét iemand naar het toilet geweest die de avond ervoor chili con carne heeft gegeten. Daar is helaas niet tegen op te boksen. Gelukkig hebben we bij Sanimood wel handige verstuivers die zorgen voor de verspreiding van een aangename geur op het toilet en in de sanitaire ruimtes. Iemand die iets lekkers ruikt, is positiever gestemd dan iemand die in een ruimte komt met een neutrale of onaangename geur.

Schone wanden

Ook de wanden zijn van invloed op de beleving van je bezoeker/klant/medewerker. De wanden van Sanimood zijn uitgerust met een antibacteriele coating, waardoor bacterien zich niet kunnen hechten aan het oppervlak. Een ander zeer handig kenmerk van deze coating, is dat hier geen persoonlijke boodschappen op achtergelaten kunnen worden, bijvoorbeeld met behulp van graffiti of iets dergelijks. Onderzoek wijst namelijk uit dat mensen toiletten met ondergekalkte muren en deuren als minder schoon ervaren. Dit zorgt dus voor een ongewenste beleving, dus ook hier heeft Sanimood een oplossing voor bedacht.

Ook een positieve beleving neerzetten op de WC?

Wil jij ook zorgen voor een aangenaam toiletbezoek voor je medewerkers, klanten en bezoekers? Bij Sanimood zijn we niet alleen gespecialiseerd in het bouwen van hygienische sanitaire ruimtes, maar weten we ook als geen ander hoe er ervoor kunnen zorgen dat mensen een unieke beleving krijgen op het toilet én dat deze beleving aansluit op de rest van het bezoek en jouw merk. Neem vrijblijvend contact met ons op om te ervaren wat we voor jouw pand kunnen betekenen. Bekijk ook de succesverhalen en laat je overtuigen van de kracht van een goede toiletbeleving.