Een duurzaam toilet – wat zijn de mogelijkheden?

Toiletruimtes verduurzamen

Heb je als bedrijf ook duurzaamheidsdoelstellingen opgesteld en ben je benieuwd hoe je (soms met kleine aanpassingen) verder kunt verduurzamen? Denk dan vooral ook eens aan sanitaire ruimtes. Bij Sanimood zijn we dag in, dag uit aan het verduurzamen bij klanten. In sommige gevallen kan dit al door slechts kleine aanpassingen te doen in het toilet. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn?

Mogelijkheden verduurzaming toiletruimte

Verduurzamen kan op verschillende manieren. Zo maken we bij Sanimood gebruik van duurzame en recyclebare materialen, die er tevens om bekend staan dat ze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden en prima tegen een stootje kunnen. Of hoe we het ook wel eens noemen, ‘hufterproof’ zijn. De toiletten van onze hand worden gemaakt van materialen die krasbestendig zijn en een laagje coating bevatten waar zelfs graffiti en stiften geen schijn van kans maken. Alles voor een duurzaam karakter!

Naast deze materialen denken we natuurlijk ook na over het besparen van water en energie. Je toiletruimte verduurzamen doen we dus ook door gebruik te maken van LED verlichting, PVC-vrij te bouwen en waterbesparende toiletten te gebruiken. Denk daarnaast aan kranen met een drukknop of sensor, die ervoor zorgen dat de kraan niet eindeloos blijft lopen. 

Benieuwd hoe jouw toiletruimtes verduurzaamd kunnen worden en we een steentje kunnen bijdragen aan jouw duurzaamheidsdoelstellingen? Neem dan contact op met onze expert om daar eens over te sparren.