De invloed van muziek op toiletbeleving

Prikkel je zintuigen!

In muziek zitten herinneringen, gebeurtenissen of een bepaald gevoel. Muziek doet bewust en onbewust heel veel met mensen. Stel je je eens een film, serie of zelfs reclame voor zonder muziek. Het bestaat simpelweg niet. Dat komt omdat muziek in je onderbewustzijn een bepaald gevoel met zich meebrengt. Stem je je muziek goed af op je doelgroep en je doel, dan kan dit zelfs in sommige gevallen leiden tot een bepaald gedrag. Handig he?

Muziek kan dus ook aan de toiletbeleving in jouw toiletruimtes wat toevoegen. Wat het toevoegt, dat ligt natuurlijk helemaal aan jouw wensen. Bij Sanimood helpen we je er graag bij.

Muziek moet aansluiten op jouw merk

De muziek op het toilet draagt bij aan de beleving van jouw merk. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor muziek die in het verlengde van jouw merk of dienstverlening ligt. Zo kan een zwaar, klassiek stuk vrij ongepast zijn bij een babywinkel, maar bijvoorbeeld wel heel goed passen in het Concertgebouw of in een zaak waar muziekinstrumenten of bladmuziek wordt verkocht.

Waarom muziek op het toilet?

Mensen die bij jou in je pand zijn, hebben een bepaald gevoel gevormd doordat ze in je pand zijn; een beleving. Deze beleving wordt gevormd door verschillende zintuigen. Niet alleen de uitstraling is van belang, maar ook de geur (reuk) en wat je hoort (muziek). Wanneer mensen tijdens een bezoek aan jouw pand het toilet bezoeken, wil je natuurlijk niet dat ze deze beleving of dit gevoel ineens kwijtraken. Daarom is het erg belangrijk om te zorgen dat je toiletruimtes aansluiten op de rest van de beleving in het pand. Muziek kan daar een hele goede bijdrage aan leveren. Daarom adviseren we bij Sanimood dan ook altijd om ervoor te zorgen dat er aandacht wordt besteed aan de muziek op het toilet.

Investeer in toiletbeleving

Een toiletbeleving wordt vaak niet gezien als iets belangrijks, en ergens is dat ook niet gek. Je gaat er niet vanuit dat iedereen die jouw winkel of zaak bezoekt, ook gebruik zal maken van het toilet. En het gros van je bezoekers zal inderdaad ook niet op het toilet belanden. Maar voor de mensen die niet langer kunnen ophouden, is het echt een meerwaarde wanneer het toilet goed aansluit op de beleving in de rest van je pand. Sanimood vertelt je graag meer over de mogelijkheden en over hygiënisch en duurzaam bouwen van toiletruimtes.