Een toilet in je gebouw – wat komt er bij kijken?

Hygiëne én beleving

Voor de ene ondernemer is het wat minder spannend dan voor de ander: een ZZP’er zal zich er minder druk over maken dan een horecamagnaat. Toch is de inrichting en aankleding van het toilet iets om over na te denken wanneer je je buigt over een (nieuw) pand. Of je nu met een team van 5 of 50 medewerkers bent, of je nu gasten ontvangt of niet. Je zult iets moeten met het toilet in jouw gebouw. Voor sommige ondernemers is hygiëne het belangrijkste; een toiletruimte moet eenvoudig en snel schoon te maken zijn. Voor de andere ondernemer is juist de beleving op het toilet enorm belangrijk. Wat als we je nu vertellen dat je bij Sanimood niet hoeft te kiezen tussen deze twee?

De perfecte beleving bij jouw merk

Als mensen aan jouw merk denken, dan krijgen ze daar een bepaald gevoel bij, een bepaalde associatie. We gaan er gemakshalve vanuit dat de mensen die in jouw gebouw naar het toilet gaan, een positief gevoel hebben bij jouw merk. Daarom wil je dat zij dit gevoel ook op het toilet vast kunnen houden. Dat bereik je niet door je logo op elke tegel en in elke spiegel terug te laten komen. Bij Sanimood zorgen we ervoor dat dit gevoel subtiel wordt meegenomen bij de bouw van je toiletruimtes. Zo hebben we bijvoorbeeld bij Eindhoven Airport gebruikt gemaakt van kleurrijke vakantiefoto’s op de wanden in het toilet, en zie je in Ziggo Dome foto’s van een muzikaal optreden op de muur prijken. Afgestemd met de juiste subtiele muziek en een aangename geur die het toilet vult, zorgt dit voor een positieve beleving die perfect aansluit op de merken. 

Een geïnspireerd medewerker telt voor twee

Een toiletbezoek is voor medewerkers vaak een moment van rust. Even achter de computer vandaan of weg uit de winkel en een momentje voor jezelf. Met de juiste beleving op het toilet kan iemand zich tijdens een toiletbezoek weer opladen om aan de slag te gaan. Bij Sanimood weten we precies hoe we mensen kunnen inspireren en (onbewust) kunnen laten genieten van de rust op het toilet.

Zo zorgt een hygiënisch toilet bij veel mensen onbewust voor een positief gevoel over het toiletbezoek en hierdoor kan je werknemer ook écht even tot rust komen. Dit klinkt wellicht gek, maar laten we het anders formuleren. Ben jij wel eens in een toiletruimte gekomen waarbij je eerst op zoek moest naar een toilet die hygiënisch oogt én ruikt? Grote kans van wel. Doordat je meerdere wc hokjes open trekt in je zoektocht naar dat ene toilet dat wél fris ruikt, niet vol ligt met de grote boodschap van je voorganger en ook nog eens over voldoende toiletpapier beschikt, heeft je hoofd niet de mogelijkheid om even ‘uit’ te gaan. Het momentje voor jezelf, om even tot rust te komen op het toilet is helaas mislukt…

Bij Sanimood hebben we oplossingen bedacht die ervoor zorgen dat men niet op zoek hoeft naar die ene schone wc. Met behulp van automatische geurverspreiding, hufter proof wanden, antibacteriële coatings, subtiele rustgevende muziek én meer bereiken we samen de ultieme beleving op het toilet. We vertellen je hier graag meer over in een persoonlijk gesprek.